Hrníčková borůvková bublanina s drobenkou

Hledáte recept na výbornou nadýchanou borůvkovou bublaninu, za kterou vás bude celá rodina obdivovat a recept nebude na celé dopoledne? Zkuste jednoduchý hrníčkový recept na borůvkovou bublaninu s drobenkou a uvidíte, že než se otočíte, už nebude.

Ingredience (15 x porce)

Náplň

Drobenka

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, cukrem i vanilkovým cukrem a promícháme.
  2. Přidáme žloutky od vajec a z bílků vytvoříme sníh, který přimícháme až na úplný konec. K žloutkům přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto.
  3. Nakonec přimícháme opatrně sníh z vyšlehaných bílků a nalijeme těsto na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč.
  4. Do těsta vyložíme borůvky a posypeme drobenkou.
  5. Drobenku vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme. Máslo by mělo být měkčí, aby se vám s ním dobře pracovalo.
  6. Pečeme v troubě na 180 °C cca 40 min až je povrch do zlatova. Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 395.20 kcal | Protein: 4.84 g | Sacharidy: 59.70 g | z toho cukr: 37.56 g | Tuk: 15.30 g | z toho nas. MK: 5.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2538-hrnickova-boruvkova-bublanina-s-drobenkou