Hledáte recept na výbornou nadýchanou borůvkovou bublaninu, za kterou vás bude celá rodina obdivovat a recept nebude na celé dopoledne? Zkuste jednoduchý hrníčkový recept na borůvkovou bublaninu s drobenkou a uvidíte, že než se otočíte, už nebude.
Ingredience (15 x porce)
Náplň
Drobenka
Postup přípravy
Nejprve smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, cukrem i vanilkovým cukrem a promícháme.
Přidáme žloutky od vajec a z bílků vytvoříme sníh, který přimícháme až na úplný konec. K žloutkům přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto.
Nakonec přimícháme opatrně sníh z vyšlehaných bílků a nalijeme těsto na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč.
Do těsta vyložíme borůvky a posypeme drobenkou.
Drobenku vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme. Máslo by mělo být měkčí, aby se vám s ním dobře pracovalo.
Pečeme v troubě na 180 °C cca 40 min až je povrch do zlatova. Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 395.20 kcal |
Protein: 4.84 g |
Sacharidy: 59.70 g |
z toho cukr: 37.56 g |
Tuk: 15.30 g |
z toho nas. MK: 5.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2538-hrnickova-boruvkova-bublanina-s-drobenkou