Hrníčková buchta s meruňkami a drobenkou

Hrníčkové měření a vážení je jednoduché, buchtu dokáží upéct i starší děti. Pokud budete péct namísto plechu v pekáči, bude buchta vysoká. Namísto meruněk můžete použít jakoukoliv jinou zavařeninu.

Ingredience (35 x porce)

Drobenka

Těsto

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme v míse drobenku. Změklé máslo rukou promícháme s moukou a cukrem, důkladně promačkáme. Měli bychom spojit kouli, tu poté rozdrobíme na meruňky.
  2. V robotu vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
  3. Obě směsi spojíme a vléváme na plech nebo pekáč vyložený pečícím papírem.
  4. Poklademe meruňkami a sypeme drobenkou. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 112.70 kcal | Protein: 1.57 g | Sacharidy: 15.98 g | z toho cukr: 8.97 g | Tuk: 4.64 g | z toho nas. MK: 1.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3726-hrnickova-buchta-s-merunkami-a-drobenkou