Hrníčkové měření a vážení je jednoduché, buchtu dokáží upéct i starší děti. Pokud budete péct namísto plechu v pekáči, bude buchta vysoká. Namísto meruněk můžete použít jakoukoliv jinou zavařeninu.
Ingredience (35 x porce)
Drobenka
Těsto
Postup přípravy
Nejprve připravíme v míse drobenku. Změklé máslo rukou promícháme s moukou a cukrem, důkladně promačkáme. Měli bychom spojit kouli, tu poté rozdrobíme na meruňky.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
Obě směsi spojíme a vléváme na plech nebo pekáč vyložený pečícím papírem.
Poklademe meruňkami a sypeme drobenkou. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 112.70 kcal |
Protein: 1.57 g |
Sacharidy: 15.98 g |
z toho cukr: 8.97 g |
Tuk: 4.64 g |
z toho nas. MK: 1.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3726-hrnickova-buchta-s-merunkami-a-drobenkou