Meruňkových koláčů u nás nebylo nikdy dost, a proto jsme začali péct rovnou 2 plechy kynuté meruňkové buchty. Je vynikající.
Ingredience (30 x porce)
Drobenka
Postup přípravy
Mléko mírně rozehřejeme se lžící mouky a lžící cukru. Promícháme, přidáme špetku soli. Rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Mezitím dáme do mixéru mouku a hnětačem začneme promíchávat.
Přidáme hotový kvásek, vejce, cukr a změklé máslo. Dlouze a dobře propracujeme mixérem. Těsto nesmí lepit. Nakonec vmícháme rum.
Dáme vykynout na teplé místo pod utěrku. Po prvním vykynutí znovu přemísíme a necháme znovu kynout.
Poté si připravíme pečící papír, těsto rozdělíme na dvě části. Přímo na pečícím papíru vyválíme na velmi tenkou placku. Používám opravdu velké plechy, kdo má menší plech a těsto by bylo silné, raději rozdělit na 3 díly. Rozválené těsto by mělo být maximálně 1 cm vysoké.
Poté rozdělíme tvaroh a ovoce nahoru.
Smícháme drobenku a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 185.91 kcal |
Protein: 4.52 g |
Sacharidy: 26.62 g |
z toho cukr: 9.51 g |
Tuk: 6.33 g |
z toho nas. MK: 3.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2093-kynuta-merunkova-buchta