Litá kynutá buchta s ovocem
Skvělý koláč z kynutého těsta. Je krásně nadýchaný, vláčný a vydrží dlouho svěží.
Ingredience (20 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Posypka
-
-
-
Na buchtu
-
Postup přípravy
- Mléko mírně přihřejeme, aby bylo vlažné a metličkou rozmícháme se lžící cukru, lžičkou mouky a kvasnicemi. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme citrónovou kůru.
- Poté přidáme kvásek a promícháme vařechou. Nakonec smícháme s moukou. Vznikne řidší těsto.
- Vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a vmícháme do těsta. Zamícháme společně jen vařechou.
- Necháme alespoň 1 hodinu vykynout. Vykynuté těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a poklademe kompotovaným ovocem.
- Necháme 15 minut vykynout. Rozehřejeme troubu na 180 a smícháme drobenku. Drobenku promačkáme rukou a nasypeme na buchtu.
- Dáme péct na 30 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 198.14 kcal |
Protein: 4.42 g |
Sacharidy: 28.24 g |
z toho cukr: 10.71 g |
Tuk: 7.55 g |
z toho nas. MK: 4.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2424-lita-kynuta-buchta-s-ovocem