Litá kynutá buchta s ovocem

Skvělý koláč z kynutého těsta. Je krásně nadýchaný, vláčný a vydrží dlouho svěží.

Ingredience (20 x porce)

Posypka

Na buchtu

Postup přípravy

  1. Mléko mírně přihřejeme, aby bylo vlažné a metličkou rozmícháme se lžící cukru, lžičkou mouky a kvasnicemi. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme citrónovou kůru.
  3. Poté přidáme kvásek a promícháme vařechou. Nakonec smícháme s moukou. Vznikne řidší těsto.
  4. Vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a vmícháme do těsta. Zamícháme společně jen vařechou.
  5. Necháme alespoň 1 hodinu vykynout. Vykynuté těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a poklademe kompotovaným ovocem.
  6. Necháme 15 minut vykynout. Rozehřejeme troubu na 180 a smícháme drobenku. Drobenku promačkáme rukou a nasypeme na buchtu.
  7. Dáme péct na 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 198.14 kcal | Protein: 4.42 g | Sacharidy: 28.24 g | z toho cukr: 10.71 g | Tuk: 7.55 g | z toho nas. MK: 4.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2424-lita-kynuta-buchta-s-ovocem