Výborný koláč, který je rychle připravený, a ještě rychleji zmizí ze stolu. Polévat jej můžete čokoládovou polevou nebo zkuste polevu z rozehřáté čokolády na vaření (1,5 ks) smíchané s kelímkem zakysané smetany.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Nejprve nasekejte mandle na menší kousky. Můžete použít loupané i neloupané. Mandle smíchejte s moukou a práškem do pečiva.
V robotu dejte šlehat vejce s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte olej a kefír.
Smíchejte se směsí mouky a přidejte kakao.
Pečte v koláčové formě, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Rozhrňte těsto od středu k okrajům.
Pečte na 180 °C asi 30 až 40 min. Po vychladnutí přidejte polevu nebo krém.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 247.29 kcal |
Protein: 4.45 g |
Sacharidy: 35.56 g |
z toho cukr: 21.17 g |
Tuk: 16.14 g |
z toho nas. MK: 5.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3477-kefirovy-kolac-s-mandlemi