Kefírový koláč s mandlemi

Výborný koláč, který je rychle připravený, a ještě rychleji zmizí ze stolu. Polévat jej můžete čokoládovou polevou nebo zkuste polevu z rozehřáté čokolády na vaření (1,5 ks) smíchané s kelímkem zakysané smetany.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve nasekejte mandle na menší kousky. Můžete použít loupané i neloupané. Mandle smíchejte s moukou a práškem do pečiva.
  2. V robotu dejte šlehat vejce s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte olej a kefír.
  3. Smíchejte se směsí mouky a přidejte kakao.
  4. Pečte v koláčové formě, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Rozhrňte těsto od středu k okrajům.
  5. Pečte na 180 °C asi 30 až 40 min. Po vychladnutí přidejte polevu nebo krém.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 247.29 kcal | Protein: 4.45 g | Sacharidy: 35.56 g | z toho cukr: 21.17 g | Tuk: 16.14 g | z toho nas. MK: 5.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3477-kefirovy-kolac-s-mandlemi