Třená bábovka s mandlemi
Tradiční bábovka, která nebude nikdy suchá a vydrží hned několik dní. Bábovka je provoněná mandlovým aroma a mandlemi. Hotovou bábovku stačí jen pocukrovat nebo můžete dozdobit libovolnou polevou.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Oddělte žloutky a bílky. V robotu šlehejte změklé máslo s cukry. Důkladně šlehejte na pastu, trvá to několik minut.
                2.
                    Postupně zašlehejte žloutky, vždy jednotlivě. Vmíchejte mandlové aroma.
                3.
                    Smíchejte mouku s práškem do pečiva a plátky mandlí.
                4.
                    Ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi vmíchejte pomalu mouku a přidejte mléko podle potřeby.
                5.
                    Nakonec opatrně zamíchejte bílky (sníh). Pečte na 190 °C asi 1 hodinu, vypněte a nechejte v teple.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                316.63 kcal  | 
            
Protein  | 
                5.03 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     46.46 g 
                    28.61 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     12.22 g 
                    6.12 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



