Salko bábovka s mandlemi

Tato rychlá a snadná bábovka je skvělým moučníkem pro každou příležitost. Sladkost a jemnou texturu těstu dodává plechovka Salka, která místo cukru přináší nezaměnitelnou chuť. Mandle těsto odlehčují a dodávají mu příjemnou křupavost.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny suroviny, které byly uloženy v lednici, vytáhneme alespoň hodinu před přípravou, aby dosáhly pokojové teploty.
2.
Troubu předehřejeme na 170°C.
3.
Žloutky vyšleháme se změklým máslem do pěny. Poté přidáme plechovku Salka a promícháme.
4.
Následně přisypeme prosátou mouku a prášek do pečiva.
5.
Mandle můžeme použít buď nasekané na větší kousky, nebo mleté, podle toho, jaký efekt chceme dosáhnout v těstě.
6.
Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh a opatrně je zapracujeme do připravené směsi.
7.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (pokud používáme silikonovou formu, stačí ji jen vymazat olejem). Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, dokud špejle nevyjde suchá.
8.
Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme. Po úplném vychladnutí ji posypeme moučkovým cukrem nebo podle chuti připravíme polevu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
331.76 kcal
Protein
8.11 g
Sacharidy
z toho cukr
30.84 g
18.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.59 g
9.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama