Mandlová bábovka

Upečte si vynikající mandlovou bábovku, která provoní celou vaší kuchyň a bude chutnat celé rodině. Recept na mandlovou bábovku je jednoduchý a v případě, že dodržíte postup krok po kroku, bábovka bude nadýchaná a bude se rozplývat na jazyku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si v míse těsto a to tak, že nejprve smícháme, mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a přidáme mléko. 2 žloutky, ½ hrnku oleje a vše pečlivě promícháme do hladkého těsta bez hrudek.
2.
Z bílků si vyšleháme sníh.
3.
Do hladkého těsta nejprve přidáme madlový extrakt a citronovou kůru a opět pečlivě promícháme.
4.
Nakonec nasypeme do těsta připravené na drobno nakrájené mandle a opět pečlivě promícháme.
5.
Úplně nakonec přidáme do těsta sníh z bílků. Pomalu a opatrně ho promícháme a díky tomu bude bábovka krásně nadýchaná. Mícháme pomalu a jemně.
6.
Formu na bábovku si vymažeme máslem či tukem na pečení a posypeme strouhankou, aby se nám bábovka nepřilepila.
7.
Těsto rozdělíme na 2 díly. 1 Díl nalejeme do připravené formy, do druhého dílu nasypeme kakao a opět promícháme a nalejeme zbytek těsta také do mísy.
8.
Troubu si předehřejeme na 160 °C a pečeme cca 1,5hod.

Od: Marie, 8.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
328.65 kcal
Protein
6.29 g
Sacharidy
z toho cukr
41.50 g
21.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.69 g
2.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama