Mandlová bábovka
Upečte si vynikající mandlovou bábovku, která provoní celou vaší kuchyň a bude chutnat celé rodině. Recept na mandlovou bábovku je jednoduchý a v případě, že dodržíte postup krok po kroku, bábovka bude nadýchaná a bude se rozplývat na jazyku.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Připravíme si v míse těsto a to tak, že nejprve smícháme, mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a přidáme mléko. 2 žloutky, ½ hrnku oleje a vše pečlivě promícháme do hladkého těsta bez hrudek.
                2.
                    Z bílků si vyšleháme sníh.
                3.
                    Do hladkého těsta nejprve přidáme madlový extrakt a citronovou kůru a opět pečlivě promícháme.
                4.
                    Nakonec nasypeme do těsta připravené na drobno nakrájené mandle a opět pečlivě promícháme.
                5.
                    Úplně nakonec přidáme do těsta sníh z bílků. Pomalu a opatrně ho promícháme a díky tomu bude bábovka krásně nadýchaná. Mícháme pomalu a jemně.
                6.
                    Formu na bábovku si vymažeme máslem či tukem na pečení a posypeme strouhankou, aby se nám bábovka nepřilepila.
                7.
                    Těsto rozdělíme na 2 díly. 1 Díl nalejeme do připravené formy, do druhého dílu nasypeme kakao a opět promícháme a nalejeme zbytek těsta také do mísy.
                8.
                    Troubu si předehřejeme na 160 °C a pečeme cca 1,5hod.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                332.18 kcal  | 
            
Protein  | 
                5.59 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     43.14 g 
                    21.59 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     15.34 g 
                    2.43 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



