Mandlová bábovka

Upečte si vynikající mandlovou bábovku, která provoní celou vaší kuchyň a bude chutnat celé rodině. Recept na mandlovou bábovku je jednoduchý a v případě, že dodržíte postup krok po kroku, bábovka bude nadýchaná a bude se rozplývat na jazyku.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme si v míse těsto a to tak, že nejprve smícháme, mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a přidáme mléko. 2 žloutky, ½ hrnku oleje a vše pečlivě promícháme do hladkého těsta bez hrudek.
  2. Z bílků si vyšleháme sníh.
  3. Do hladkého těsta nejprve přidáme madlový extrakt a citronovou kůru a opět pečlivě promícháme.
  4. Nakonec nasypeme do těsta připravené na drobno nakrájené mandle a opět pečlivě promícháme.
  5. Úplně nakonec přidáme do těsta sníh z bílků. Pomalu a opatrně ho promícháme a díky tomu bude bábovka krásně nadýchaná. Mícháme pomalu a jemně.
  6. Formu na bábovku si vymažeme máslem či tukem na pečení a posypeme strouhankou, aby se nám bábovka nepřilepila.
  7. Těsto rozdělíme na 2 díly. 1 Díl nalejeme do připravené formy, do druhého dílu nasypeme kakao a opět promícháme a nalejeme zbytek těsta také do mísy.
  8. Troubu si předehřejeme na 160 °C a pečeme cca 1,5hod.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 328.65 kcal | Protein: 6.29 g | Sacharidy: 41.50 g | z toho cukr: 21.66 g | Tuk: 15.69 g | z toho nas. MK: 2.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2154-mandlova-babovka