Tradiční bábovka, která nebude nikdy suchá a vydrží hned několik dní. Bábovka je provoněná mandlovým aroma a mandlemi. Hotovou bábovku stačí jen pocukrovat nebo můžete dozdobit libovolnou polevou.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Oddělte žloutky a bílky. V robotu šlehejte změklé máslo s cukry. Důkladně šlehejte na pastu, trvá to několik minut.
Postupně zašlehejte žloutky, vždy jednotlivě. Vmíchejte mandlové aroma.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a plátky mandlí.
Ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi vmíchejte pomalu mouku a přidejte mléko podle potřeby.
Nakonec opatrně zamíchejte bílky (sníh). Pečte na 190 °C asi 1 hodinu, vypněte a nechejte v teple.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 317.60 kcal |
Protein: 5.00 g |
Sacharidy: 46.49 g |
z toho cukr: 28.63 g |
Tuk: 12.36 g |
z toho nas. MK: 6.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3779-trena-babovka-s-mandlemi