Třená bábovka s mandlemi

Tradiční bábovka, která nebude nikdy suchá a vydrží hned několik dní. Bábovka je provoněná mandlovým aroma a mandlemi. Hotovou bábovku stačí jen pocukrovat nebo můžete dozdobit libovolnou polevou.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky a bílky. V robotu šlehejte změklé máslo s cukry. Důkladně šlehejte na pastu, trvá to několik minut.
  2. Postupně zašlehejte žloutky, vždy jednotlivě. Vmíchejte mandlové aroma.
  3. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a plátky mandlí.
  4. Ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi vmíchejte pomalu mouku a přidejte mléko podle potřeby.
  5. Nakonec opatrně zamíchejte bílky (sníh). Pečte na 190 °C asi 1 hodinu, vypněte a nechejte v teple.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 317.60 kcal | Protein: 5.00 g | Sacharidy: 46.49 g | z toho cukr: 28.63 g | Tuk: 12.36 g | z toho nas. MK: 6.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3779-trena-babovka-s-mandlemi