Chlebové placky s kefírem

Atraktivní příloha k salátům a obloženým mísám. Proměňte pohoštění pro hosty v něco netradičního. Nejlépe chutnají placky ještě teplé.

Reklama

Ingredience

Kvásek

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve rozmícháme metličkou kvasnice ve vlažné vodě. Přidáme cukr a hladkou mouku. Důkladně prošleháme a necháme vzejít kvásek.
2.
V robotu promícháme mouku se solí a přidáme olivový olej a kefír. Přilijeme kvásek a necháme asi 15 minut propracovat. Těsto nebude lepit.
3.
Dáme pod utěrku vykynout na alespoň 1,5 hodiny.
4.
Na vále vytvarujeme silnější placky a necháme znovu pod utěrkou kynout (min 20 minut).
5.
Rozehřejeme troubu a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 °C asi 8 minut. Plech není třeba vymazávat.

Od: Ráďa 78, 14.1.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
8 min vaření
3 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, pečení, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
252.59 kcal
Protein
6.42 g
Sacharidy
z toho cukr
41.25 g
3.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.82 g
0.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama