Máslová veka

Několikrát jsem obíhala pekařství ve snaze sehnat nebalenou a nekrájenou veku. Po zklamání, že jsou jen na objednávku jsem musela přistoupit k vlastní výrobě. A chlebíčky nebyly nikdy lepší.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vlažné mléko smícháme se lžící mouky, cukrem a rozdrobeními kvasnicemi. Necháme vykynout kvásek.
2.
Zbytek mouky dáme do mixéru se změklým máslem a solí a spustíme program na vypracování těsta.
3.
Přidáme hotový kvásek a necháme alespoň 15 minut propracovat v mixéru. Těsto nebude lepit.
4.
Necháme vykynout, alespoň 1 hodinu.
5.
Rozválíme placku a smotáme. Utěsníme konce. Dáme pod utěrku a necháme další hodinu kynout.
6.
Pak potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 až 40 minut. Necháme zchladnout a můžeme použít na chlebíčky.

Od: Iva V, 13.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
139.25 kcal
Protein
3.75 g
Sacharidy
z toho cukr
19.51 g
1.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.19 g
2.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.