Jednoduché bochánky
- Přidat foto
-
Reklama
Omrzela vás stále se opakující nabídka v supermarketu? S hrůzou jste zjistili, že se u vás doma nevyskytuje dostatek pečiva k snídani? Přejete si v kuchyni vyzkoušet něco nového? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli kladně, čtěte dál. Přinášíme recept na bochánky, které vás ohromí snadnou přípravou, ale zejména svou chutí. Troufáme si tvrdit, že se vyrovnají pečivu z vaší lokální pekárny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do misky si připravíme mouku a sůl. Ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Pozor, nedovolte mléku, aby se ohřálo více, než je nutné. Horká tekutina by kvásku příliš neprospěla. Do hrnečku si nalijeme zhruba polovinu mléka a přidáme k němu cukr a droždí. Na teplém místě necháme vzejít nadýchaný kvásek.
2.
Vzešlý kvásek a olej přidáme do směsi mouky se solí a uhněteme pevné těsto, které necháme kynout alespoň hodinu. Pokud mu dopřejete více času, nic nezkazíte. Klidně si tedy při čekání pusťte díl oblíbeného seriálu či přečtěte pár stránek z právě rozečtené knihy.
3.
Těsto po vykynutí ještě jednou prohněteme a rozdělíme na 6 stejných kousků. Vytvoříme bochánky a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pro ozvláštnění a ještě větší chuťový požitek je skvělé posypat pečivo semínky, kmínem či hrubozrnnou solí.
4.
Pečeme cca 10-13 minut v troubě rozehřáté na 250 stupňů. Po vytažení z trouby a úporném čekání na vychladnutí pečiva doporučujeme podávat s prachobyčejným máslem. Slibujeme, že vaše chuťové pohárky budou jako v nebi.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 1 hod 50 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Natálie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
200.29 kcal |
Protein |
6.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.84 g
2.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.94 g
0.84 g
|
Reklama
Reklama