Jednoduché bochánky

Omrzela vás stále se opakující nabídka v supermarketu? S hrůzou jste zjistili, že se u vás doma nevyskytuje dostatek pečiva k snídani? Přejete si v kuchyni vyzkoušet něco nového? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli kladně, čtěte dál. Přinášíme recept na bochánky, které vás ohromí snadnou přípravou, ale zejména svou chutí. Troufáme si tvrdit, že se vyrovnají pečivu z vaší lokální pekárny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do misky si připravíme mouku a sůl. Ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Pozor, nedovolte mléku, aby se ohřálo více, než je nutné. Horká tekutina by kvásku příliš neprospěla. Do hrnečku si nalijeme zhruba polovinu mléka a přidáme k němu cukr a droždí. Na teplém místě necháme vzejít nadýchaný kvásek.
2.
Vzešlý kvásek a olej přidáme do směsi mouky se solí a uhněteme pevné těsto, které necháme kynout alespoň hodinu. Pokud mu dopřejete více času, nic nezkazíte. Klidně si tedy při čekání pusťte díl oblíbeného seriálu či přečtěte pár stránek z právě rozečtené knihy.
3.
Těsto po vykynutí ještě jednou prohněteme a rozdělíme na 6 stejných kousků. Vytvoříme bochánky a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pro ozvláštnění a ještě větší chuťový požitek je skvělé posypat pečivo semínky, kmínem či hrubozrnnou solí.
4.
Pečeme cca 10-13 minut v troubě rozehřáté na 250 stupňů. Po vytažení z trouby a úporném čekání na vychladnutí pečiva doporučujeme podávat s prachobyčejným máslem. Slibujeme, že vaše chuťové pohárky budou jako v nebi.

Od: Natálie, 10.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
1 hod 50 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Natálie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
200.29 kcal
Protein
6.45 g
Sacharidy
z toho cukr
32.84 g
2.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.94 g
0.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama