Bagely
Domácí bagely jsou skvělou pochoutkou, kterou si můžete snadno připravit doma. Jsou měkké, voňavé a dokonale křupavé na povrchu. Ideální pro snídani, svačinu nebo jako příloha k obědu. Můžete je doplnit různými semínky a vychutnat si je čerstvé s oblíbenou pomazánkou nebo si je naplnit jako sandwich.
Reklama
Postup přípravy
1.
Z droždí, lžičky cukru a 100 ml vody necháme vzejít kvásek – asi 10 minut.
2.
Přidáme mouku, zbytek vody a sůl a vypracujeme vláčné těsto.
3.
Uložíme ho do olejem vymazané mísy a necháme něco přes hodinu kynout pod utěrkou.
4.
Poté z těsta vytvoříme asi 8 bochánků, zploštíme je a doprostřed uděláme prstem díru. Několikrát s bagelem zatočíme kolem dokola, aby byla dírka větší.
5.
Necháme ještě chvíli dokynout a mezitím si dáme vařit vodu s cukrem. Jakmile vaří, vložíme do ní po čtyřech bagely. Z každé strany povaříme cca minutu. Vyndáme, okapeme a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
6.
Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat semínky (sezam, mák, kmín…) nebo hrubozrnnou solí.
7.
Pečeme v předehřáté troubě na 200° cca 20 minut – do zezlátnutí.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
181.70 kcal |
Protein |
5.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.65 g
2.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.91 g
0.21 g
|
Reklama
Reklama