Domácí bagely jsou skvělou pochoutkou, kterou si můžete snadno připravit doma. Jsou měkké, voňavé a dokonale křupavé na povrchu. Ideální pro snídani, svačinu nebo jako příloha k obědu. Můžete je doplnit různými semínky a vychutnat si je čerstvé s oblíbenou pomazánkou nebo si je naplnit jako sandwich.
Ingredience (10 x kusů)
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru a 100 ml vody necháme vzejít kvásek – asi 10 minut.
Přidáme mouku, zbytek vody a sůl a vypracujeme vláčné těsto.
Uložíme ho do olejem vymazané mísy a necháme něco přes hodinu kynout pod utěrkou.
Poté z těsta vytvoříme asi 8 bochánků, zploštíme je a doprostřed uděláme prstem díru. Několikrát s bagelem zatočíme kolem dokola, aby byla dírka větší.
Necháme ještě chvíli dokynout a mezitím si dáme vařit vodu s cukrem. Jakmile vaří, vložíme do ní po čtyřech bagely. Z každé strany povaříme cca minutu. Vyndáme, okapeme a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat semínky (sezam, mák, kmín…) nebo hrubozrnnou solí.
Pečeme v předehřáté troubě na 200° cca 20 minut – do zezlátnutí.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 181.70 kcal |
Protein: 5.48 g |
Sacharidy: 35.65 g |
z toho cukr: 2.49 g |
Tuk: 0.91 g |
z toho nas. MK: 0.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4555-bagely