Domácí bagety

Připravit si křupavé bagety doma není nic složitého. Pusťte se do díla a za chvíli si budete užívat výbornou a chrupavou pochoutku. S máslem a česnekem jsou nejlepší ještě teplé.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku přesejte do mísy a promíchejte se solí. Nesnažte se tento krok vynechat, těsto bude kynout mnohem lépe.
2.
V jiné misce smíchejte rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky s vlažnou vodou. Důkladně prošlehejte metličkou. Nechejte 15 minut na teplém místě.
3.
Do robotu nasypejte mouku se solí, přidejte hotový kvásek a změklé máslo. Nechejte propracovat těsto. Doba mísení v robotu by měla být alespoň 15 minut. Hotové těsto nebude lepit.
4.
Dejte pod utěrku a nechejte hodinu kynout. Jednou promíchejte asi po půl hodině. Kdo spěchá, může kynutí urychlit v troubě na 35 °C. Pod utěrkou v teplé troubě těsto nakyne za 30 minut.
5.
Hotové rozdělíme na 4 bochánky. Rozválíme nebo roztáhneme na placku a stočíme.
6.
Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, dvě vedle sebe.
7.
Plechy přikryjeme utěrkou a necháme bagety 20 minut kynout.
8.
Před pečením nařízneme asi 4 řezy (přes šířku bagety) rovnoměrně po celé délce a potřeme vodou. Pečeme oba plechy najednou na horkovzduch na 220 °C asi 20 až 30 minut.

Od: Ráďa 78, 4.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
589.81 kcal
Protein
15.04 g
Sacharidy
z toho cukr
104.35 g
3.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.60 g
5.37 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama