Domácí česneková bageta

Skvělé pohoštění pro hosty nebo chuťovka k večeři. Na výrobu je jednoduchá a nejlépe chutná ještě teplá. Můžete si připravit i více kusů a dát do mrazáku, před podáváním stačí rozpéct do křupava.

Reklama

Ingredience

Na potření těsta

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smíchejte mouku se solí, vlijte vlažnou vodu a do vody vysypejte droždí. Nechejte 5 minut v pokojové teplotě.
2.
Poté přidejte olivový olej, dejte těsto do robotu a nechejte 15 minut vypracovat.
3.
Dejte na teplé místo a počkejte až těsto vykyne.
4.
Připravte si 4 díly a nechejte pod utěrkou vykynout 15 minut. Mezitím smíchejte změklé máslo, prolisovaný česnek a koření.
5.
Každý díl rozválejte na placku, střed potřete náplní. Neroztírejte do okrajů.
6.
Důkladně stočte, konce zmáčkněte a dejte na plech s pečícím papírem. Znovu nechejte vykynout.
7.
Do trouby dejte dolů hrnec s vodou a rozehřejte ji na 300 °C. Jakmile voda začne vařit, snižte teplotu na 200 °C a vložte bagety. Pečte do zezlátnutí.

Od: Iva V, 20.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
197.55 kcal
Protein
4.15 g
Sacharidy
z toho cukr
27.34 g
0.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.26 g
2.62 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama