Česnekové tyčinky se sýrem

Taky jim neumíte odolat? Večerní posezení v hospůdce se bez nich nemůže obejít. Máme je tolik rádi, že si je často připravíme i doma. Filmový maraton může začít.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozdrobené droždí smícháme s vlažnou vodou a 1 lžící olivového oleje. Mouku promícháme se solí a přidáme ke kvasnicím. Vypracujeme těsto, bude měkké a nebude lepit.
2.
Těsto necháme na teplém místě alespoň půl hodiny vykynout. Rozdělíme na 2 poloviny a necháme znovu kynout.
3.
Vymažeme olivovým olejem plech. Připravíme si z těsta dvě placky, můžeme je vyválet, ale lépe, když je ručně vytahujete od středu.
4.
V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, 2 špetky soli, oregano a prolisovaný česnek. Polovinu natřeme na jednu placku, druhou polovinu na druhou placku.
5.
Posypeme sýrem eidam nastrouhaným najemno.
6.
Pečeme v troubě na horní a dolní ohřev na maximální teplotu (300 stupňů). Doba pečení je asi 5 minut. Po upečení natřeme okraje olivovým olejem.
7.
Rozkrájíme na pásky a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 20.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Kategorie: předkrm, chuťovky, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
528.76 kcal
Protein
29.17 g
Sacharidy
z toho cukr
47.63 g
2.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.62 g
9.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí