Česnekové tyčinky se sýrem
Taky jim neumíte odolat? Večerní posezení v hospůdce se bez nich nemůže obejít. Máme je tolik rádi, že si je často připravíme i doma. Filmový maraton může začít.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozdrobené droždí smícháme s vlažnou vodou a 1 lžící olivového oleje. Mouku promícháme se solí a přidáme ke kvasnicím. Vypracujeme těsto, bude měkké a nebude lepit.
2.
Těsto necháme na teplém místě alespoň půl hodiny vykynout. Rozdělíme na 2 poloviny a necháme znovu kynout.
3.
Vymažeme olivovým olejem plech. Připravíme si z těsta dvě placky, můžeme je vyválet, ale lépe, když je ručně vytahujete od středu.
4.
V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, 2 špetky soli, oregano a prolisovaný česnek. Polovinu natřeme na jednu placku, druhou polovinu na druhou placku.
5.
Posypeme sýrem eidam nastrouhaným najemno.
6.
Pečeme v troubě na horní a dolní ohřev na maximální teplotu (300 stupňů). Doba pečení je asi 5 minut. Po upečení natřeme okraje olivovým olejem.
7.
Rozkrájíme na pásky a můžeme podávat.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč |
Kategorie: | předkrm, chuťovky, pečení, vegetariánské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
528.76 kcal |
Protein |
29.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
47.63 g
2.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.62 g
9.36 g
|