Česnekové tyčinky se sýrem

Taky jim neumíte odolat? Večerní posezení v hospůdce se bez nich nemůže obejít. Máme je tolik rádi, že si je často připravíme i doma. Filmový maraton může začít.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozdrobené droždí smícháme s vlažnou vodou a 1 lžící olivového oleje. Mouku promícháme se solí a přidáme ke kvasnicím. Vypracujeme těsto, bude měkké a nebude lepit.
  2. Těsto necháme na teplém místě alespoň půl hodiny vykynout. Rozdělíme na 2 poloviny a necháme znovu kynout.
  3. Vymažeme olivovým olejem plech. Připravíme si z těsta dvě placky, můžeme je vyválet, ale lépe, když je ručně vytahujete od středu.
  4. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, 2 špetky soli, oregano a prolisovaný česnek. Polovinu natřeme na jednu placku, druhou polovinu na druhou placku.
  5. Posypeme sýrem eidam nastrouhaným najemno.
  6. Pečeme v troubě na horní a dolní ohřev na maximální teplotu (300 stupňů). Doba pečení je asi 5 minut. Po upečení natřeme okraje olivovým olejem.
  7. Rozkrájíme na pásky a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 594.89 kcal | Protein: 26.10 g | Sacharidy: 47.82 g | z toho cukr: 0.23 g | Tuk: 32.35 g | z toho nas. MK: 15.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1709-cesnekove-tycinky-se-syrem