Jednoduchý domácí chléb

  • Přidat foto

Kouzlo křupavého, a ještě teplého bochníku si zamiloval každý, kdo si domů pořídil domácí pekárnu. Pro ty ostatní je tu opravdu jednoduchý recept na výborný domácí chléb. Stačí nechat přes noc nakynout a v sobotu ráno máte úžasnou snídani.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s balíčkem sušeného droždí, kmínem a solí. Přilejeme ¾ určené vody a promícháme. Zbývající vodu přilévat podle hustoty těsta, raději mít těsto husté.
2.
V míse budete mít po promíchání lepivou hmotu. Přikryjete utěrkou a dáte na teplé místo, nejlépe do peřiny na celou noc (minimálně by těsto mělo kynout 8 hodin).
3.
Zvolte si mísu, která bude mít alespoň 3x tak velký objem jako hotové těsto.
4.
Ráno těsto vyklopte na pomoučněný vál a roztáhněte na obdélníkový tvar. Přeložte na 3 díly vždy shora dolů a zleva doprava. Nechte minimálně 30 min kynout pod utěrkou, čím déle, tím lépe.
5.
Dejte si rozehřát oválnou nebo kulatou zapékací mísu.
6.
Těsto dejte do rozehřáté mísy, posypte celým kmínem a přiklopte víkem.
7.
Peče se na 230 asi 30 minut. Poté se odklopí víko a dopéká se dalších 20 minut.

Od: Ráďa 78, 6.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Kategorie: česká, přílohy, pečení, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
297.47 kcal
Protein
9.57 g
Sacharidy
z toho cukr
61.57 g
1.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.44 g
0.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.