Kváskový chléb s podmáslím
Přidávejte podmáslí do receptů na domácí chleba. Chleba bude vláčný a vydrží déle čerstvý. Přidání podmáslí obohatíte chleba a důležité vitamíny a minerály. K výrobě se dá použít klasická pšeničná mouka, žitná mouka, špaldová mouka nebo jejich kombinace.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve si připravíme rozkvas z kvásku, mouky a vody. Podle typu kvásku (žitný, pšeničný) dáme odpovídající typ mouky na rozkvas. Promícháme a necháme přes noc rozkvasit. Následně odebereme 2 lžíce kvásku pro příští pečení.
                2.
                    Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Vodu přidáváme až nakonec, podle toho, jestli je potřeba. Každý typ mouky potřebuje jiné množství vody. Vznikne hutné a lepivé těsto. Necháme 4 hodiny kynout.
                3.
                    Vymažeme chlebovou formu sádlem, dáme těsto do formy. Necháme 2 hodiny kynout.
                4.
                    Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C. Vypneme troubu, necháme 15 minut v teple a vyklopíme z formy.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 96.26 kcal | 
| Protein | 2.66 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 17.58 g 1.42 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 1.27 g 0.21 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

