Kváskový chléb s podmáslím

Přidávejte podmáslí do receptů na domácí chleba. Chleba bude vláčný a vydrží déle čerstvý. Přidání podmáslí obohatíte chleba a důležité vitamíny a minerály. K výrobě se dá použít klasická pšeničná mouka, žitná mouka, špaldová mouka nebo jejich kombinace.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme rozkvas z kvásku, mouky a vody. Podle typu kvásku (žitný, pšeničný) dáme odpovídající typ mouky na rozkvas. Promícháme a necháme přes noc rozkvasit. Následně odebereme 2 lžíce kvásku pro příští pečení.
2.
Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Vodu přidáváme až nakonec, podle toho, jestli je potřeba. Každý typ mouky potřebuje jiné množství vody. Vznikne hutné a lepivé těsto. Necháme 4 hodiny kynout.
3.
Vymažeme chlebovou formu sádlem, dáme těsto do formy. Necháme 2 hodiny kynout.
4.
Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C. Vypneme troubu, necháme 15 minut v teple a vyklopíme z formy.

Od: Ráďa 78, 25.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
24 hod celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
96.26 kcal
Protein
2.66 g
Sacharidy
z toho cukr
17.58 g
1.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.27 g
0.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama