Kváskový chleba pšeničný a žitný

Výborný domácí chleba, u kterého snadno docílíte křupavé kůrky. Do těsta můžete přidat prolisovaný česnek, bylinky nebo nejrůznější semínka.

Reklama

Ingredience

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme kvásek a necháme jej přes noc vzejít. Smícháme mouku s vodou a přidáme žitný nebo pšeničný chlebový kvásek. Mícháme opatrně. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme přes noc.
2.
Jakmile vzejde kvásek, část si dáme stranou pro budoucí přípravu a ze zbytku připravíme těsto.
3.
Smícháme s hladkou moukou, vodou a přidáme sůl, kmín a trošku cukru. Necháme kynout asi 4 hodiny.
4.
Vkládáme do formy, je vhodné vymazat ji máslem, ale záleží na typu formy. Těsto uhladíme, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout. Čím déle, tím lépe.
5.
Před pečením přikryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 asi 1 hodinu. Poté sundáme alobal a dopékáme kůrku.

Od: Ráďa 78, 18.2.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 15 min vaření
24 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, přílohy, pečení, vegetariánské, veganské, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
119.20 kcal
Protein
2.78 g
Sacharidy
z toho cukr
24.60 g
0.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.41 g
0.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama