Domácí chléb s žitnou moukou

Doma připravený chléb je sice pracný a časově náročný, ale můžete si jej obohatit o množství semínek nebo i bylinek. Nejlépe chutná ještě teplý.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouky smíchejte s kmínem, droždím a semínky. Osolte.
2.
Dobře promíchanou směs zalijte vlažnou vodou a propracujte. Těsto bude nehezká lepivá koule.
3.
Dejte na teplé místo, přikryjte utěrkou a nechejte kynout přes noc.
4.
Připravte si vál a hodně žitné mouky na podsypávání a na dlaně. Těsto bude lepit.
5.
Roztáhněte těsto na placku a poté jej složte natřikrát do bochánku. Nechte půl hodiny kynout pod utěrkou.
6.
Znovu mírně roztáhněte a znovu poskládejte bochánek. Nechejte kynout 20 minut. Vždy čím delší kynutí, tím lépe.
7.
Rozehřejte troubu na 230 a dejte do ní pečící nádobu s víkem. Jakmile je trouba rozehřátá, dejte těsto do teplé nádoby.
8.
Pečte 30 minut na 230 pod poklicí. Poté sundejte poklici a dopečte kůrku. Pro křupavější kůrku můžete potřít vodou několikrát během posledního dopékání.

Od: Ráďa 78, 14.4.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
45 min vaření
12 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, přílohy, snídaně, pečení, vegetariánské, veganské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
252.95 kcal
Protein
7.95 g
Sacharidy
z toho cukr
40.68 g
1.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.61 g
0.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.