Kváskový chleba z žitné a špaldové mouky

Zdravější varianta domácího pečeného chleba, kde máte možnost přesně zkontrolovat ingredience. Stačí sehnat kvásek a můžete se pustit do díla. Neuspěchejte kynutí, příprava chleba může celkem trvat i déle než 1 den.

Reklama

Ingredience

Rozkvas

Chléb

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme nový kvásek. Polévkovou lžíci žitného kvásku smícháme s vodou a přidáváme žitnou mouku. Pouze opatrně promícháme a necháme pod fólií na teplém místě přes noc.
2.
Z připravené směsi odebereme lžíci kvásku do skleničky a uchováme v lednici na příští pečení.
3.
Hotový kvásek smícháme se špaldovou moukou, žitnou moukou, vodou, cukrem, solí a kmínem. Přisypeme 2 hrsti slunečnicových semínek.
4.
Opatrně promícháme a necháme opět kynout, cca 6 hodin.
5.
Formu vymažeme máslem a vložíme těsto, rozetřeme do krajů a posypeme semínky. Přikryjeme alobalem a necháme kynout asi 4 hodiny.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě přikryté alobalem na 220 °C asi 50 minut.

Od: Ráďa 78, 8.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
24 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
182.14 kcal
Protein
4.58 g
Sacharidy
z toho cukr
35.67 g
2.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.89 g
0.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama