Žitný chleba se semínky

Doma pečený kváskový chleba má mnohem lepší chuť a vydrží až týden čerstvý. Můžete do něj přidat spoustu výborných semínek a zvýšit jeho výživovou hodnotu.

Reklama

Ingredience

Kvas

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vezmeme větší mísu a smícháme žitnou mouku, kvásek a vodu. Dobře promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme přes noc. Po vykynutí si část kvásku uchováme na další pečení.
2.
Ráno přidáme ostatní ingredience do těsta a pomalu promícháme. Těsto bude hutné a bude hodně lepit. Necháme kynout do večera.
3.
Chlebovou formu vymažeme máslem a těsto dáme do chlebové formy. Necháme kynout pod utěrkou 2 hodiny.
4.
Rozehřejeme troubu na 240 °C. Spodní ohřev. Vložíme chleba a pečeme 45 minut.
5.
Poté vypneme troubu, neotevíráme a necháme 20 minut. Můžeme vyklopit a nechat vychladnout.

Od: Iva V, 9.7.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
24 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
205.70 kcal
Protein
4.51 g
Sacharidy
z toho cukr
36.22 g
3.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.88 g
0.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama