Hrnkový chleba s česnekem

  • Přidat foto

Jednoduše připravený domácí chleba. Stačí v pátek večer zamíchat a ráno se můžete těšit na teplé pečivo s máslem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouky smícháme s kmínem, solí a droždím. Dobře mícháme. Přidáme vodu a propracujeme. Těsto hodně lepí, pokud by se nedařilo, přilejte ještě trochu vody.
2.
Prohněteme a pod utěrkou necháme ve velké míse kynout přes noc. Velikost nakynutého těsta bude asi trojnásobná.
3.
Nakynuté těsto přendáme na vál a roztáhneme na placku. Podsypáváme. Posypeme česnekem a zabalíme na třetiny.
4.
Dáme vykynout do pečící mísy na asi 40 minut.
5.
Vykynuté dáme do rozehřáté trouby na 220 °C. Pečeme 25 až 30 minut. Poté odklopíme a dopékáme kůrku.

Od: Ráďa 78, 12.10.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, přílohy, pečení, vegetariánské, veganské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
188.81 kcal
Protein
4.59 g
Sacharidy
z toho cukr
38.64 g
0.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.70 g
0.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.