Hrnkový chleba s česnekem

Jednoduše připravený domácí chleba. Stačí v pátek večer zamíchat a ráno se můžete těšit na teplé pečivo s máslem.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme s kmínem, solí a droždím. Dobře mícháme. Přidáme vodu a propracujeme. Těsto hodně lepí, pokud by se nedařilo, přilejte ještě trochu vody.
  2. Prohněteme a pod utěrkou necháme ve velké míse kynout přes noc. Velikost nakynutého těsta bude asi trojnásobná.
  3. Nakynuté těsto přendáme na vál a roztáhneme na placku. Podsypáváme. Posypeme česnekem a zabalíme na třetiny.
  4. Dáme vykynout do pečící mísy na asi 40 minut.
  5. Vykynuté dáme do rozehřáté trouby na 220 °C. Pečeme 25 až 30 minut. Poté odklopíme a dopékáme kůrku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 188.81 kcal | Protein: 4.59 g | Sacharidy: 38.64 g | z toho cukr: 0.58 g | Tuk: 0.70 g | z toho nas. MK: 0.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2819-hrnkovy-chleba-s-cesnekem