Přidávejte podmáslí do receptů na domácí chleba. Chleba bude vláčný a vydrží déle čerstvý. Přidání podmáslí obohatíte chleba a důležité vitamíny a minerály. K výrobě se dá použít klasická pšeničná mouka, žitná mouka, špaldová mouka nebo jejich kombinace.
Ingredience (30 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme rozkvas z kvásku, mouky a vody. Podle typu kvásku (žitný, pšeničný) dáme odpovídající typ mouky na rozkvas. Promícháme a necháme přes noc rozkvasit. Následně odebereme 2 lžíce kvásku pro příští pečení.
Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Vodu přidáváme až nakonec, podle toho, jestli je potřeba. Každý typ mouky potřebuje jiné množství vody. Vznikne hutné a lepivé těsto. Necháme 4 hodiny kynout.
Vymažeme chlebovou formu sádlem, dáme těsto do formy. Necháme 2 hodiny kynout.
Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C. Vypneme troubu, necháme 15 minut v teple a vyklopíme z formy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 96.26 kcal |
Protein: 2.66 g |
Sacharidy: 17.58 g |
z toho cukr: 1.42 g |
Tuk: 1.27 g |
z toho nas. MK: 0.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3577-kvaskovy-chleb-s-podmaslim