Domácí toustový chléb z pekárny

Upečení domácího bílého toustového chleba v domácí pekárně nemůže být jednodušší. Stačí do ní přidat všechny ingredience, stisknout tlačítko a po pár hodinách si můžete pochutnat na čerstvě upečeném měkkém bílém chlebu.

S domácí pekárnou můžete dát sbohem drahému kupovanému chlebu na tousty. Stačí vám pouhé dvě minuty, abyste začala péct lahodný domácí toustový chléb. Nepotřebujete dokonce ani kuchyňskou váhu.

Pokud pečete chléb v domácí pekárně, je jednodušší používat sušené droždí. Klasické droždí musíte nechat rozpustit ve vodě nebo mléku a nechat chvilku kynout. Se sušeným droždím vám toto odpadá. Jednoduše jej přidáte do pekárny.

Do domácí pekárny dávejte ingredience v následujícím pořadí:

  • jako první přijdou do pekárny tekuté položky, cukr a sůl
  • do středu přisypete mouku
  • nakonec přidáte droždí

Toto pořadí umožňuje použít na pekárně časovač s odloženým startem, pak můžete mít chléb hotový hned, jak přijdete z práce. Droždí zůstane suché až do spuštění pekárny, což je pro odložený start ideální.

Abyste získali opravdu báječný měkký toustový chléb, pomůže vám přidání trochy másla. Když použijete ještě mléko a cukr, vylepšíte chuť a chléb bude mít tu správnou strukturu.

Podle tohoto receptu připravíte dvoukilový bochník měkkého bílého chleba. Upečení takto velkého chleba v základním programu trvá cca tři hodiny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  bochník

Postup přípravy

1.
Všechny ingredience vložte do pekárny v pořadí uvedeném výše. Nastavte pekárnu na dvoukilový bochník v základním programu a stiskněte start. To je celé. Víc práce už s pečením mít nebudete. Pekárna udělá zbytek za vás.
2.
Před krájením nechte chléb vychladnout.

Od: PelMel, 2.6.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
3 hod vaření
3 hod 10 min celkem
Množství: 1 × bochník
Autor: PelMel
Cena ingrediencí: 1 × bochník = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × bochník
Energetická hodnota
2,235.67 kcal
Protein
56.95 g
Sacharidy
z toho cukr
387.24 g
41.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.88 g
23.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama