Kouzlo křupavého, a ještě teplého bochníku si zamiloval každý, kdo si domů pořídil domácí pekárnu. Pro ty ostatní je tu opravdu jednoduchý recept na výborný domácí chléb. Stačí nechat přes noc nakynout a v sobotu ráno máte úžasnou snídani.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Mouku smícháme s balíčkem sušeného droždí, kmínem a solí. Přilejeme ¾ určené vody a promícháme. Zbývající vodu přilévat podle hustoty těsta, raději mít těsto husté.
V míse budete mít po promíchání lepivou hmotu. Přikryjete utěrkou a dáte na teplé místo, nejlépe do peřiny na celou noc (minimálně by těsto mělo kynout 8 hodin).
Zvolte si mísu, která bude mít alespoň 3x tak velký objem jako hotové těsto.
Ráno těsto vyklopte na pomoučněný vál a roztáhněte na obdélníkový tvar. Přeložte na 3 díly vždy shora dolů a zleva doprava. Nechte minimálně 30 min kynout pod utěrkou, čím déle, tím lépe.
Dejte si rozehřát oválnou nebo kulatou zapékací mísu.
Těsto dejte do rozehřáté mísy, posypte celým kmínem a přiklopte víkem.
Peče se na 230 asi 30 minut. Poté se odklopí víko a dopéká se dalších 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 311.53 kcal |
Protein: 9.29 g |
Sacharidy: 61.91 g |
z toho cukr: 0.25 g |
Tuk: 1.17 g |
z toho nas. MK: 0.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1612-jednoduchy-domaci-chleb