Domácí česneková bageta

Skvělé pohoštění pro hosty nebo chuťovka k večeři. Na výrobu je jednoduchá a nejlépe chutná ještě teplá. Můžete si připravit i více kusů a dát do mrazáku, před podáváním stačí rozpéct do křupava.

Ingredience (15 x porce)

Na potření těsta

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku se solí, vlijte vlažnou vodu a do vody vysypejte droždí. Nechejte 5 minut v pokojové teplotě.
  2. Poté přidejte olivový olej, dejte těsto do robotu a nechejte 15 minut vypracovat.
  3. Dejte na teplé místo a počkejte až těsto vykyne.
  4. Připravte si 4 díly a nechejte pod utěrkou vykynout 15 minut. Mezitím smíchejte změklé máslo, prolisovaný česnek a koření.
  5. Každý díl rozválejte na placku, střed potřete náplní. Neroztírejte do okrajů.
  6. Důkladně stočte, konce zmáčkněte a dejte na plech s pečícím papírem. Znovu nechejte vykynout.
  7. Do trouby dejte dolů hrnec s vodou a rozehřejte ji na 300 °C. Jakmile voda začne vařit, snižte teplotu na 200 °C a vložte bagety. Pečte do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 197.55 kcal | Protein: 4.15 g | Sacharidy: 27.34 g | z toho cukr: 0.12 g | Tuk: 7.26 g | z toho nas. MK: 2.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3638-domaci-cesnekova-bageta