Domácí bagety

Připravit si křupavé bagety doma není nic složitého. Pusťte se do díla a za chvíli si budete užívat výbornou a chrupavou pochoutku. S máslem a česnekem jsou nejlepší ještě teplé.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mouku přesejte do mísy a promíchejte se solí. Nesnažte se tento krok vynechat, těsto bude kynout mnohem lépe.
  2. V jiné misce smíchejte rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky s vlažnou vodou. Důkladně prošlehejte metličkou. Nechejte 15 minut na teplém místě.
  3. Do robotu nasypejte mouku se solí, přidejte hotový kvásek a změklé máslo. Nechejte propracovat těsto. Doba mísení v robotu by měla být alespoň 15 minut. Hotové těsto nebude lepit.
  4. Dejte pod utěrku a nechejte hodinu kynout. Jednou promíchejte asi po půl hodině. Kdo spěchá, může kynutí urychlit v troubě na 35 °C. Pod utěrkou v teplé troubě těsto nakyne za 30 minut.
  5. Hotové rozdělíme na 4 bochánky. Rozválíme nebo roztáhneme na placku a stočíme.
  6. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, dvě vedle sebe.
  7. Plechy přikryjeme utěrkou a necháme bagety 20 minut kynout.
  8. Před pečením nařízneme asi 4 řezy (přes šířku bagety) rovnoměrně po celé délce a potřeme vodou. Pečeme oba plechy najednou na horkovzduch na 220 °C asi 20 až 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 589.81 kcal | Protein: 15.04 g | Sacharidy: 104.35 g | z toho cukr: 3.50 g | Tuk: 9.60 g | z toho nas. MK: 5.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2927-domaci-bagety