Domácí preclíky
Domácí preclíky jsou lahodnou a křupavou pochoutkou, která se skvěle hodí ke svačině nebo jako doplněk k pivu. Jejich příprava je zábavná a výsledek stojí za to — měkké uvnitř a s příjemně slanou křupavou kůrkou navrchu.
Reklama
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí.
2.
Přilijeme teplou vodu a rozpuštěné máslo, vypracujeme hladké těsto.
3.
Těsto necháme na teplém místě kynout asi 45 minut, dokud nezdvojnásobí objem.
4.
Předehřejeme troubu na 220 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
5.
Těsto rozdělíme na 10–12 stejně velkých kousků, každý vyválíme na váleček a vytvarujeme preclík.
6.
Připravíme si vodu s jedlou sodou (asi 1 litr vody s 1 lžící jedlé sody). Preclíky ve vodě na pár sekund povaříme, poté je vyndáme a osušíme.
7.
Preclíky položíme na plech, posypeme hrubou solí.
8.
Pečeme 12–15 minut dozlatova.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
223.24 kcal |
Protein |
5.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.71 g
0.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.60 g
2.65 g
|
Reklama
Reklama