Domácí preclíky

Domácí preclíky jsou lahodnou a křupavou pochoutkou, která se skvěle hodí ke svačině nebo jako doplněk k pivu. Jejich příprava je zábavná a výsledek stojí za to — měkké uvnitř a s příjemně slanou křupavou kůrkou navrchu.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí.
2.
Přilijeme teplou vodu a rozpuštěné máslo, vypracujeme hladké těsto.
3.
Těsto necháme na teplém místě kynout asi 45 minut, dokud nezdvojnásobí objem.
4.
Předehřejeme troubu na 220 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
5.
Těsto rozdělíme na 10–12 stejně velkých kousků, každý vyválíme na váleček a vytvarujeme preclík.
6.
Připravíme si vodu s jedlou sodou (asi 1 litr vody s 1 lžící jedlé sody). Preclíky ve vodě na pár sekund povaříme, poté je vyndáme a osušíme.
7.
Preclíky položíme na plech, posypeme hrubou solí.
8.
Pečeme 12–15 minut dozlatova. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
223.24 kcal
Protein
5.49 g
Sacharidy
z toho cukr
37.71 g
0.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.60 g
2.65 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama