Domácí pletýnky

Máte rádi domácí pečivo? Vyzkoušejte tento recept. Těsto je krásně pružné, nelepivé a proto z něho můžete vytvořit jakékoliv tvary.

Reklama

Ingredience

Na potření

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do robotové mísy si vsypeme mouku, droždí, sůl.
2.
Přidáme mléko, majonézu a za pomocí robotu vypracujeme hladké těsto. Správná hmota nám vznikne po 5 až 10 minutách.
3.
Těsto pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout zhruba 2 hodiny.
4.
Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme si ho na 10 stejně velkých dílků. Pokud budeme plést pletýnky, rozdělíme každý kousek těsta na 3 stejné díly.
5.
Na vále si vytvoříme 3 stejné válečky, které na jednom konci spojíme a upleteme do copánku.
6.
Pletýnky přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a semínky.
7.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut. Tak, aby byli pletýnky dozlatova a zároveň křupavé.

Od: Petuler, 28.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 10 min příprava
20 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
292.32 kcal
Protein
7.82 g
Sacharidy
z toho cukr
38.84 g
1.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.40 g
1.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama