Šneky z kynutého těsta

Jsou naprosto vynikající. Vláčné, plné skořice a na rozdíl od těch z kupovaného listového těsta, jsou naprosto domácí. Upečte je dětem na svačinku nebo rodině k nedělní kávičce. Chutnat budou všem!

Reklama

Ingredience

Těsto

Skořicová náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte kvásek. Droždí rozdrobte do vlažného mléka a přidejte cukr a špetku soli. Nechte kynout zhruba 15-30 minut. Jakmile kvásek vzejde, můžete začít s těstem. Do velké mísy vsypte mouku, přilijte rozpuštěný tuk - ten ale nesmí být horký - a pak přidejte vzešlý kvásek. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte ho ještě hodinu kynout na teplém na místě.
2.
Nakynuté těsto rozdělte na několik dílů. Z každého dílu vyválejte čtverec a potřete jej skořicovou náplní. Náplň: Změklé máslo smíchejte se skořicí a s cukrem a máte hotovo. Potřený čtverec srolujte do "rolády" a tu krájejte na kolečka. Každé kolečko ještě potřete rozšlehaným vejcem, aby se pěkně lesklo, a posypte skořicovým cukrem.
3.
Šneky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Protože pečete z kynutého těsta, nechte šneky ještě chvíli kynout v teple, ať zvětší svůj objem na maximum. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Nakynuté šneky pečte asi 10 minut při teplotě 180 °C. Kontrolujte, jestli se nepřipalují. Hotové šneky můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

Od: Barbora, 25.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
10 min vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
316.76 kcal
Protein
6.15 g
Sacharidy
z toho cukr
39.77 g
8.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.61 g
4.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama