Másloví šneci

Nejčastěji se setkáme se šneky skořicovými s kardamomem. Je to pečivo původem ze Švédska. Šneky jsou plné másla a chuti. Náplň si můžete volit libovolně podle své preference. Skvělé je použití pistáciového másla, které je vyrobeno pouze z rozmixovaných pistácií. Stejně jako jiné ořechové máslo je dost tučné a proto při jeho použití použijte méně másla než je uvedeno v receptu, zhruba o 20 g. Těsto neztratí nic ze své křehkosti, ale nebude po upečení příliš mastné. Níže uvedený recept pracuje s omládkem. Díky němu, je v těstě méně droždí, jehož chuť může někomu vadit. Šneky lze pohodlně mrazit a ani po rozmrazení není droždí příliš znát, jak se někdy stává.

Reklama

Ingredience

Omládek

Těsto

Náplň

Množství na
  porce (ks)

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte omládek. Do mísy, ve které budete těsto zadělávat, nasypte uvedené suroviny, promíchejte je a nechte v teple pod utěrkou vzejít.
2.
Až budete mít vzešlý kvásek, dosypte přesátou mouku, vejce, změklé máslo a teplé mléko. Těsto vypracujte v robotu nebo ručně tak, až se bude odlepovat od mísy. Je hodně hydratované a tedy trochu lepkavé.
3.
Zhruba hodinu nechte kynout, mělo by zdvojnásobit svou velikost. Nakynuté těsto bude hodně měkké, ale na pomoučněném vále se s ním pracuje dobře.
4.
Těsto roztáhněte nebo rozválejte do obdélníku 30x50 cm a potřete náplní. Náplň umícháte z rozpuštěného másla a cukru. Příchuť dodáte například skořicí. Můžete použít strouhaný marcipán nebo ořechové máslo.
5.
Potřené těsto zarolujte do jednoho válce a krájejte na kolečka, která dávejte na plechy vyložený pečícím papírem. Kolečka na plechu případně upravte a nechte ještě 30 minut kynout. Pečte na 200°C zhruba 25 minut dozlatova.

Od: Jana Qara, 6.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
25 min vaření
2 hod 40 min celkem
Množství: 24 × porce (ks)
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce (ks) = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce (ks)
Energetická hodnota
175.12 kcal
Protein
3.05 g
Sacharidy
z toho cukr
22.12 g
7.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.19 g
4.93 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama