Šneky z kynutého těsta

Jsou naprosto vynikající. Vláčné, plné skořice a na rozdíl od těch z kupovaného listového těsta, jsou naprosto domácí. Upečte je dětem na svačinku nebo rodině k nedělní kávičce. Chutnat budou všem!

Ingredience (12 x porce)

Těsto

Skořicová náplň

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kvásek. Droždí rozdrobte do vlažného mléka a přidejte cukr a špetku soli. Nechte kynout zhruba 15-30 minut. Jakmile kvásek vzejde, můžete začít s těstem. Do velké mísy vsypte mouku, přilijte rozpuštěný tuk - ten ale nesmí být horký - a pak přidejte vzešlý kvásek. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte ho ještě hodinu kynout na teplém na místě.
  2. Nakynuté těsto rozdělte na několik dílů. Z každého dílu vyválejte čtverec a potřete jej skořicovou náplní. Náplň: Změklé máslo smíchejte se skořicí a s cukrem a máte hotovo. Potřený čtverec srolujte do "rolády" a tu krájejte na kolečka. Každé kolečko ještě potřete rozšlehaným vejcem, aby se pěkně lesklo, a posypte skořicovým cukrem.
  3. Šneky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Protože pečete z kynutého těsta, nechte šneky ještě chvíli kynout v teple, ať zvětší svůj objem na maximum. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Nakynuté šneky pečte asi 10 minut při teplotě 180 °C. Kontrolujte, jestli se nepřipalují. Hotové šneky můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 316.76 kcal | Protein: 6.15 g | Sacharidy: 39.77 g | z toho cukr: 8.82 g | Tuk: 14.61 g | z toho nas. MK: 4.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2796-sneky-z-kynuteho-testa