Máte rádi domácí pečivo? Vyzkoušejte tento recept. Těsto je krásně pružné, nelepivé a proto z něho můžete vytvořit jakékoliv tvary.
Ingredience (10 x porce)
Na potření
Na posypání
Postup přípravy
Do robotové mísy si vsypeme mouku, droždí, sůl.
Přidáme mléko, majonézu a za pomocí robotu vypracujeme hladké těsto. Správná hmota nám vznikne po 5 až 10 minutách.
Těsto pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout zhruba 2 hodiny.
Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme si ho na 10 stejně velkých dílků. Pokud budeme plést pletýnky, rozdělíme každý kousek těsta na 3 stejné díly.
Na vále si vytvoříme 3 stejné válečky, které na jednom konci spojíme a upleteme do copánku.
Pletýnky přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a semínky.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut. Tak, aby byli pletýnky dozlatova a zároveň křupavé.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 292.32 kcal |
Protein: 7.82 g |
Sacharidy: 38.84 g |
z toho cukr: 1.72 g |
Tuk: 10.40 g |
z toho nas. MK: 1.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3383-domaci-pletynky