Peču rohlíky nad parou, vyzkouším veky...
Veka pečená nad párou
Domácí veka je skvělou snídaní, svačinou i večeří. Můžete si ji připravit s oblíbenou pomazánkou nebo jako obložený chlebíček. Vyzkoušejte veku pečenou nad párou, vydrží dlouho čerstvá. Je třeba neuspěchat kynutí a nechat veku vykynout hned 3×.
Reklama
Postup přípravy
1.
Smíchejte mouku se solí a udělejte malý důlek. Vsypejte sušené droždí, cukr a zalejte asi třetinou připravené vlažné vody. Počkejte 5 minut.
2.
Přidejte vodu a sádlo a důkladně propracujte v robotu. Propracování by mělo trvat alespoň 15 minut. Následně nechejte 45 minut kynout.
3.
Vytvořte dva bochánky na pomoučeném vále a znovu nechejte vykynout. Po vykynutí z každého vyválejte tenkou placku. Tu pevně stočte a konce založte.
4.
Dejte obě veky na plech s pečícím papírem a znovu nechejte kynout. Rozehřejte troubu na 300 °C a vložte dolů hrnec s vodou. Jakmile začne voda bublat, snižte teplotu na 200 °C a vložte plech s vekami. Veky po vykynutí můžete na několika místech naříznout a potřít rozšlehaným vejcem, ale není to nutné.
5.
Pečte do zezlátnutí asi 15 až 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
77.26 kcal |
Protein |
1.82 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
12.51 g
0.25 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.85 g
0.68 g
|
Reklama
Reklama




