Vepřové výpečky

Vepřové výpečky jsou jedním z typických jídel české kuchyně. Rozhodně budou skvělou volbou pro rodinný oběd, večeři nebo oslavy, protože jsou chutné, vydatné a zároveň jednoduché na přípravu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si maso opláchneme a nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 4×4 centimetry. Maso promícháme s 15 g soli na 1 kg masa a dáme stranou.
2.
Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
3.
V kastrůlku si rozpálíme tuk a na něm zpěníme cibuli, ke konci přidáme česnek na plátky a kmín a poté maso, které opečeme ze všech stran tak, aby se zatáhlo.
4.
Jakmile se maso zatáhne, tak vše zalijeme vroucí vodou a umístíme do pekáčku, který těsně zakryjeme alobalem nebo poklicí. Pekáček umístíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme zhruba 1,5 hodiny.
5.
Maso občas zkontrolujeme, promícháme a v případě potřeby přidáme vodu.
6.
Nakonec zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 30-45 minut dokud se voda neodpaří a maso nezíská opečenou barvu. Hotové výpečky servírujeme s knedlíky a dušeným zelím. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 15.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
920.72 kcal
Protein
16.16 g
Sacharidy
z toho cukr
3.53 g
1.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
92.74 g
33.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama