Vepřové špízy s lilkem a olivami

Svěží, lehké a příjemné jídlo. Můžete si jej dát se zeleninovým salátem nebo rýží. Vepřové maso dlouze marinujte a vše před pečením důkladně osolte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájejte na větší kostky. V uzavíratelné míse smíchejte marinádu. Smíchejte olej, papriku, kečup, hořčici a sójovou omáčku.
2.
Maso ponořte, promíchejte. Mísu uzavřete a vložte na několik hodin do lednice.
3.
Nakrájejte lilek na větší kostky, rozložte jej, důkladně jej posolte. Posolte i maso a marinádu.
4.
Na špízy napichujte střídavě maso, lilek, olivu.
5.
Vložte do zapékací mísy a potřete zbytkem marinády. Mírně podlijte vodou. V pekáči můžete znovu osolit a opepřit.
6.
Pečte na 180 °C asi 1 nebo 1 a čtvrt hodiny.

Od: Iva V, 3.5.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 15 min vaření
8 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vepřové maso, pečení, low carb, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
346.18 kcal
Protein
16.44 g
Sacharidy
z toho cukr
6.99 g
5.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.43 g
6.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama