Vepřové špízy s lilkem a olivami
Svěží, lehké a příjemné jídlo. Můžete si jej dát se zeleninovým salátem nebo rýží. Vepřové maso dlouze marinujte a vše před pečením důkladně osolte.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájejte na větší kostky. V uzavíratelné míse smíchejte marinádu. Smíchejte olej, papriku, kečup, hořčici a sójovou omáčku.
- Maso ponořte, promíchejte. Mísu uzavřete a vložte na několik hodin do lednice.
- Nakrájejte lilek na větší kostky, rozložte jej, důkladně jej posolte. Posolte i maso a marinádu.
- Na špízy napichujte střídavě maso, lilek, olivu.
- Vložte do zapékací mísy a potřete zbytkem marinády. Mírně podlijte vodou. V pekáči můžete znovu osolit a opepřit.
- Pečte na 180 °C asi 1 nebo 1 a čtvrt hodiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 346.18 kcal |
Protein: 16.44 g |
Sacharidy: 6.99 g |
z toho cukr: 5.16 g |
Tuk: 27.43 g |
z toho nas. MK: 6.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3063-veprove-spizy-s-lilkem-a-olivami