Vepřové špízy s lilkem a olivami

Svěží, lehké a příjemné jídlo. Můžete si jej dát se zeleninovým salátem nebo rýží. Vepřové maso dlouze marinujte a vše před pečením důkladně osolte.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na větší kostky. V uzavíratelné míse smíchejte marinádu. Smíchejte olej, papriku, kečup, hořčici a sójovou omáčku.
  2. Maso ponořte, promíchejte. Mísu uzavřete a vložte na několik hodin do lednice.
  3. Nakrájejte lilek na větší kostky, rozložte jej, důkladně jej posolte. Posolte i maso a marinádu.
  4. Na špízy napichujte střídavě maso, lilek, olivu.
  5. Vložte do zapékací mísy a potřete zbytkem marinády. Mírně podlijte vodou. V pekáči můžete znovu osolit a opepřit.
  6. Pečte na 180 °C asi 1 nebo 1 a čtvrt hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 346.18 kcal | Protein: 16.44 g | Sacharidy: 6.99 g | z toho cukr: 5.16 g | Tuk: 27.43 g | z toho nas. MK: 6.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3063-veprove-spizy-s-lilkem-a-olivami