Vepřové výpečky

  • Přidat foto

Česká klasika, která si s chutí dáme k nedělnímu obědu. Hodí se i pro slavnostní příležitosti. Stačí neuspěchat pečení.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bůček s vepřovým masem nakrájíme na větší kostky. Dáme do mísy a důkladně promícháme s kořením a prolisovaným česnekem.
2.
Do velkého pekáče dáme na kostičky nakrájené cibule, vložíme okořeněné maso a jen zlehka podlijeme, maximálně 150 ml vody.
3.
Dáme poklici a vložíme do trouby rozehřáté na 300 stupňů. Ihned snížíme teplotu na 130 stupňů a pečeme 3 hodiny. Ke konci pečení odklopíme víko, zvýšíme teplotu na 220 stupňů a necháme pár minut dopéci.
4.
Podáváme se zelím a knedlíkem.

Od: Iva V, 25.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
3 hod 20 min vaření
3 hod 30 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, pečení, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
453.82 kcal
Protein
19.23 g
Sacharidy
z toho cukr
9.18 g
3.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.02 g
13.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.