Vepřové výpečky se smetanovým špenátem
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřové výpečky z bůčku se smetanovým špenátem jsou klasické a syté jídlo, které si skvěle vychutnáte s domácím bramborovým či houskovým knedlíkem. Jemně pečené vepřové maso je podávané s lahodným smetanovým špenátem, který dodává pokrmu neodolatelnou chuť. Ideální volba pro pohodové rodinné obědy či večeře.
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm. Na každém plátku uděláme naříznutí a vložíme do něj česnek. Maso osolíme, opepříme, posypeme sladkou mletou paprikou a necháme chvíli odležet.
2.
Na pánvi zahřejeme sádlo nebo olej a výpečky zprudka opečeme z obou stran dozlatova, aby se vytvořila křupavá kůrka.
3.
Přendáme opečené výpečky do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct přikryté na 180 °C cca 1,5 – 2 hodiny, dokud není maso měkké.
4.
Mezitím si připravíme smetanový špenát. Na másle orestujeme čerstvý špenát, dokud nezměkne. Podlijeme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
5.
Výpečky podáváme s hotovým smetanovým špenátem a oblíbenými přílohami, jako jsou bramborový nebo houskový knedlík. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
45 min příprava 2 hod vaření 2 hod 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 67 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,439.54 kcal |
Protein |
30.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
73.24 g
1.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
111.83 g
45.12 g
|
Reklama
Reklama