Vepřové výpečky se smetanovým špenátem

Vepřové výpečky z bůčku se smetanovým špenátem jsou klasické a syté jídlo, které si skvěle vychutnáte s domácím bramborovým či houskovým knedlíkem. Jemně pečené vepřové maso je podávané s lahodným smetanovým špenátem, který dodává pokrmu neodolatelnou chuť. Ideální volba pro pohodové rodinné obědy či večeře.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm. Na každém plátku uděláme naříznutí a vložíme do něj česnek. Maso osolíme, opepříme, posypeme sladkou mletou paprikou a necháme chvíli odležet.
2.
Na pánvi zahřejeme sádlo nebo olej a výpečky zprudka opečeme z obou stran dozlatova, aby se vytvořila křupavá kůrka.
3.
Přendáme opečené výpečky do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct přikryté na 180 °C cca 1,5 – 2 hodiny, dokud není maso měkké.
4.
Mezitím si připravíme smetanový špenát. Na másle orestujeme čerstvý špenát, dokud nezměkne. Podlijeme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
5.
Výpečky podáváme s hotovým smetanovým špenátem a oblíbenými přílohami, jako jsou bramborový nebo houskový knedlík. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
2 hod vaření
2 hod 45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 67 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,439.54 kcal
Protein
30.54 g
Sacharidy
z toho cukr
73.24 g
1.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
111.83 g
45.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama