Pečená krkovice s bramborovým knedlíkem a špenátem

  • Přidat foto

Pečené masíčko s knedlíkem a špenátem je nedělní oběd jako vyšitý.

Ingredience

    • nebo

na knedlíky

na špenát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěnou krkovici si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Vyskládáme maso do pekáčku, přidáme olej či sádlo a posypeme plátky kmínem. Zasypeme také cibulí nakrájenou na proužky a česnekem na plátky. Podlijeme a zakryté pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme. Poté odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2.
Brambory ve slupce si můžeme uvařit klidně už večer den dopředu. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Zasypeme moukou a krupičkou, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme si těsto. Těsto má být pevné a téměř nelepivé. Pracujeme s ním rychle, dlouhým zpracováváním řídne.
3.
Hotové těsto si rozdělíme na tři stejné díly a vytvarujeme šišky. Podsypáváme hrubou moukou.
4.
Knedlíky ihned vkládáme do vroucí, osolené vody. Jakmile nám klesnou ke dnu, po pár vteřinách je vařečkou odlepíme. Vaříme cca 18 minut.
5.
Potom jeden knedlík vytáhneme, nití rozkrojíme, abychom viděli, zda je dostatečně uvařený.
6.
Knedlíků bude nejspíše více než na 4 porce, záleží na strávnících.
7.
Příprava špenátu: V kastrolu si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a přidáme povolený špenát. Dusíme zakryté, dokud není špenát úplně rozmrazený a vydušená tekutina.
8.
Poté ho osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a vejce.
9.
Mícháme, dokud se nám vajíčko nevysráží a špenát nezahustí.
10.
Přeji dobrou chuť :)

Od: Šárka75, 4.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Kategorie: hlavní chod

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
907.28 kcal
Protein
51.98 g
Sacharidy
z toho cukr
97.03 g
7.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.38 g
10.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.