Trhaná vepřová krkovička s bramborovou kaší
Trhaná vepřová krkovička s bramborovou kaší je lahodné a šťavnaté jídlo, které se připravuje pomalým pečením masa, dokud není dokonale měkké a snadno se nerozpadá na vlákna. Výpek dodává masu výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s jemnou a krémovou bramborovou kaší. Tento pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy si chcete dopřát poctivou a sytou domácí kuchyni.
Reklama
Postup přípravy
1.
Krkovici osušíme, potřeme olejem a okořeníme směsí paprik, kmínu, česneku, soli a pepře. Přidáme hořčici a med.
2.
Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme přikryté na 140 °C asi 4 hodiny. Během pečení pravidelně podléváme šťávou.
3.
Po upečení necháme maso odpočinout, poté ho vidličkami natrháme na vlákna a promícháme se šťávou.
4.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do hladka.
5.
Na talíř servírujeme trhané maso s bramborovou kaší a přelijeme výpekem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
804.47 kcal |
Protein |
56.02 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.27 g
12.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.63 g
14.50 g
|
Reklama
Reklama