Vepřová krkovička s klobásou a žampiony

Plátek šťavnatého masa s chutí po klobásce a žampionech přelité jemnou šťávou. Podávat můžeme s pečenými brambory, hranolky nebo se zeleninovým salátem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky masa si opláchneme, nakrojíme po stranách, naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a masou z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté maso vyndáme bokem.
3.
Cibuli si nakrájíme na kousky, vsypeme do pánve po opečených plátcích a opékáme do hněda.
4.
Zaprášíme moukou, krátce orestujeme, rozředíme vodou, přidáme bujón. Přivedeme k varu a necháme provařit asi 5 minut.
5.
Plátky masa si vložíme do hrnce a přes síto na něj přecedíme šťávu z pánve. Necháme na mírném ohni vařit do změknutí masa.
6.
Klobásu a opláchnuté žampiony si nakrájíme na plátky a opečeme zvlášť na másle.
7.
Krkovičku dáme na talíř, přelijeme šťávou, posypeme opečenými žampiony s klobáskou, doplníme o přílohu a můžeme podávat.

Od: Petuler, 28.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
50 min vaření
55 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
548.54 kcal
Protein
37.62 g
Sacharidy
z toho cukr
10.68 g
4.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.49 g
11.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama