Krkovička se žampiónovou omáčkou

Pomalu dušená krkovička si skvěle rozumí se žampionovou omáčkou a kari rýží. Zachutná ale i s knedlíkem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větším hrnci s poklicí rozehřejeme olej (50 ml). Přidáme okořeněné plátky krkovičky. Orestujeme z jedné i druhé strany a podlijeme vodou. Snížíme teplotu na nejmenší, aby voda jen probublávala a přidáme balení žampionových plátků.
2.
Dusíme asi 2 hodiny, občas promícháme a dolijeme vodu.
3.
Hotové ocedíme a necháme si výpek. Rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
4.
Do omáčky přimícháme zpět hotové maso a žampiony a můžeme podávat.

Od: Iva V, 13.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, houby

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
540.37 kcal
Protein
33.15 g
Sacharidy
z toho cukr
6.04 g
0.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.36 g
9.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí