Krkovička s vejci a hermelínem

  • Přidat foto

Pomalu dušená krkovička je krásně měkká a šťavnatá. Z obyčejného plátku masa, ale můžete vykouzlit mnohem větší dobrotu, když přidáte vejce a hermelín. Pár minut navíc a skvělé menu je na stole.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme sladkou papriku a kmín. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Mezitím nakrájíme cibule na proužky. Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a přidáme plátky cibule. Chvíli restujeme.
3.
Na orestovanou cibuli dáme plátky krkovičky a necháme restovat asi 2 minuty na každé straně. Poté podlijeme vodou do 2/3 masa.
4.
Uzavřeme poklicí a necháme 1 hodinu a 45 minut dusit na velmi mírný stupeň. Postupně doléváme vodu a jedenkrát maso obrátíme.
5.
Až je maso měkké, na každý plátek rozklepneme vejce, zvýšíme teplotu a necháme 10 minut pod poklicí.
6.
Nakonec poklademe plátky nakrájeného hermelínu a necháme pod poklicí asi jen 2 minuty.
7.
Podáváme s bramborovou přílohou.

Od: Iva V, 2.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, sýr

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
693.37 kcal
Protein
37.57 g
Sacharidy
z toho cukr
8.73 g
4.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
56.46 g
14.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.