Krkovička se zeleninou a vejcem

Šťavnatá a měkká krkovička doplněná paprikou, rajčetem a vejcem. Výborně zasytí a hodí se k rýži i bramborové příloze.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krkovici mírně naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou (nemusí být všechna). Necháme chvíli stranou.
2.
Nakrájíme cibuli a dáme ji restovat na sádlo do zapékací mísy. Přidáme plátky krkovičky, orestujeme z obou stran.
3.
Na krkovičku poklademe nakrájenou papriku na proužky, posypeme zbytkem sladké papriky, podlijeme vodou a dáme péci na 160 °C na cca 2 hodiny.
4.
Upečené poklademe nakrájenými rajčaty. Prostřední část masa poklademe kolečky rajčat, po obvodu dáme půl měsíce. Lépe pak drží rozklepnuté vejce.
5.
Nahoru rozklepneme vejce, ještě jednou osolíme a opepříme, znovu přiklopíme poklicí a dáme na 15 minut dopéct.

Od: Iva V, 26.10.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 47 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, pečení, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
568.50 kcal
Protein
39.36 g
Sacharidy
z toho cukr
18.67 g
12.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.68 g
11.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama